Wat is Hypnose

en hoe werkt het

Hypnose is een toestand waarin er een directe toegang is tot het onderbewustzijn.

Het is een aangename manier om je lichaam en geest op een rustige manier te latenontspannen en je kritische denken te omzeilen zodat je openstaat voor suggesties.
Er wordt dan een toestand gecreëerd waarbij je alles gewoon kan waarnemen maar dat er toch een directe toegang is tot het onderbewustzijn.

In deze toestand, die we hypnose noemen is er de mogelijkheid om het onderbewustzijn, de denkbeelden, belemmerende overtuigingen en ongewenste emoties/ gedrag om te zetten te veranderen in gewenst gedrag d.m.v. positieve suggesties.

Zo kan de overtuiging dat je een roker bent omgezet worden in een nieuwe overtuiging, namelijk ‘’Ik ben een niet roker’’.

Of de overtuiging dit lukt mij nooit om hiervan af te komen omgezet worden in het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om mijn doelen te bereiken.

Het onderbewustzijn is de basis van al ons gedrag, onze emoties en onze lichamelijke verschijning.
De programmering van ons onderbewuste vindt plaats gedurende ons hele leven. Het heeft als grootste doel het beschermen van het lichaam en de geest.
Alles wordt opgeslagen in je onderbewustzijn en op basis van deze opslag leven wij. Het veranderen van deze programmering gaat als je dat bewust wil doen heel moeilijk en langzaam.

Gelukkig bestaat er een directe toegang tot je onderbewuste en dat zie ik als een grote rijkdom.
Het bespaart je een lang traject van strijden met je bewustzijn om door te zetten af te zien en uiteindelijk toch te falen.
Want hoewel je op wilskracht soms iets snel kan bereiken lukt dat met trajecten die langere tijd in beslag nemen vaak niet.
In ons hoofd zit namelijk nog steeds dat stemmetje dat je dan toch een sigaret laat pakken je wijsmaakt dat je dat ene koekje wel kan nemen of wat je ook doet je toch niet goed genoeg zal zijn, dat stemmetje komt uit je onderbewustzijn.

Het is de uitdrukking van jouw negatieve denkbeeld de negatieve overtuigingen of emoties die ergens nog diep in je verstopt zitten.

Met hypnose verander je dat waardoor er een ondersteunende krachtige en energieke beweging ontstaat richting het doel dat je wil bereiken.
Bijvoorbeeld het stoppen met roken doel, het afvallen doel, angsten overwinnen doel !

We kunnen het goed vergelijken met een computer. De harde schijf is je onderbewustzijn. Daarop ligt alles vast over jezelf. Het bepaalt hoe je leeft. Dat zijn als het ware programma’s die op de achtergrond draaien.
Door eenvoudigweg een deel van de programmering te wijzigen verander je het gedrag.

Met hypnose krijg je dus rechtstreeks toegang tot de harde schijf, tot je onderbewustzijn.

Wat je daarvoor moet doen is het bewustzijn even op zij zetten, zodat er een directe toegang ontstaat tot je onderbewustzijn.
En dit noemen we dus ‘’Hypnose’’
Je kunt het vergelijken met een operatie
Je gaat onder narcose of krijgt een lokale verdoving, de operatie wordt gedaan, het probleem is verholpen en je komt weer bij.

In feite zijn we veel vaker in hypnose zonder dat we daar bewust van zijn.
Diep verzonken zijn in een boek, het staren in een vuur of op automatische piloot autorijden zijn voorbeelden.
Voor het ondergaan van een hypnose sessie zijn twee zaken belangrijk;

De sterke wens, de ‘’WIL’’ om iets te willen veranderen en het vertrouwen In degene die je daarbij gaat helpen, de hypnose – coach.

Hypnose therapie is indrukwekkend snel om vastgeroeste patronen, belemmerende overtuigingen en ongewenst gedrag te veranderen! En zeg nu eens eerlijk wie heeft er zin, moet, tijd om weken, maanden, jarenlang te werken aan een probleem.

Met hypnose sta je voor dat je het weet en beseft op een nieuw en krachtig pad, een pad waarop je je doelen behaalt zonder zinloze inspanning en teleurstelling.
Hypnose: ‘’ voordat je het beseft heb je het al bereikt!’’

Kies voor jezelf !

Maak nu een belafspraak.